Laatste Nieuws

Full Swing en prachtig weer tijdens de BOGO instructeursdag!

28 april 2016

Donderdag 21 april was het weer zover, de BOGO-instructeursdag! De ontvangst en het ochtendprogramma van de BOGO-instructeursdag, was dit jaar wederom georganiseerd op de locatie van de BOGO in Hattem. Na de ontvangst verwelkomde Herry Ester de 130 gasten. Met behulp van de ‘verplaatsingsdeskundigen’ werden de groepen naar twee workshops geleid. De workshops stonden dit jaar in het teken van twee actuele, interessante onderwerpen; kennismaken met de nieuwe leergang Manschap A (in de elektronische leeromgeving) en een demonstratie RedSuit (trainen in een 3D omgeving).

Golfclinic

Na een voortreffelijk lunchbuffet, verplaatsten de gasten zich naar Dutch Golf in Hattem voor een heuse golfclinic. Op een zonovergoten en prachtig gelegen golfterrein, werd de gehele groep ontvangen door enthousiaste medewerkers van de golfclub. Er werden drie groepen geformeerd om full-swing, chippen en putten te trainen waarbij steeds gerouleerd werd. Aan de slag met full-swing. Daarbij is het de bedoeling het golfballetje hoog in de lucht te slaan en hem liefst tientallen meters verderop te laten neerkomen. Grote hoeveelheden golfballetjes belandden kris kras op de fairway, in de semi-rough of rough. Bij de één maar een meter ver, bij de ander na een draagvlucht wel meer dan 100 meter ver. De chip is de slag waarmee de green aangespeeld wordt, waarbij de bal eerst laag door de lucht gaat en dan doorrolt. De putt is de swing waarmee met de “club” het golfballetje in een hole geslagen moet worden. Best moeilijk! Oefening baart kunst en op het eind werd het geleerde in de praktijk gebracht door bij het “chippen” en “putten” onderling een wedstrijdje te spelen.

Borrel en Braaibuffet

De mini-cursus golfen was jammer genoeg ten einde. Een dankwoord van Herry Ester aan de organisatie van de instructeursdag en de gastvrije golfclubmedewerkers. Ten overstaande van alle aanwezigen, werd afscheid genomen van de opleidingscoördinator Gelderland-Midden, Job Maassen. Job verlaat de BOGO om vanaf 1 mei werkzaam te zijn voor de meldkamer van Gelderland-Midden. De dag werd afgesloten met een borrel en een “Braaibuffet”. De enthousiaste medewerkers van de golfclub (inmiddels gehuld in ‘zwarte’ koksbuis) bleken ook ware kooktalenten te zijn. Mede door de gunstig gestemde weergoden, enthousiaste deelnemers en een prima organisatie, kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde BOGO instructeursdag. Tot volgend jaar!
Zie voor foto's.

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380