Laatste Nieuws

Even voorstellen: Eric Zigenhorn

25 augustus 2016

Eric Zigenhorn, groepschef en bevelvoerder in Groesbeek.

Voordat ik aangenomen werd bij de BOGO op de job van Job (opleidingscoördinator voor VGGM), heb ik een aantal functies binnen de brandweer bekleed. Inmiddels, bijna 26 jaar geleden, ben ik begonnen als vrijwilliger bij brandweer Baarle-Nassau, ik was toen nog grafisch technicus bij een grote drukkerij. Vanaf 2001 ben ik als technisch coördinator bij het VOC in Tilburg gaan werken en vervolgens ben ik een korte tijd oefencoördinator in Nijmegen geweest. Destijds ben ik ook verhuisd van Baarle-Nassau naar Groesbeek. De afgelopen drie jaar heb ik als ploegchef/ bevelvoerder gewerkt bij de bedrijfsbrandweer van het UMC in Utrecht en nu sinds 1 juni jl. als opleidingscoördinator bij de BOGO. Daarnaast ben ik tevens instructeur voor de leergang Manschap A, destijds in Midden- en West-Brabant en nu in Gelderland-Zuid en examineer ik ook de drie kerntaken van Manschap A voor het IFV.

 

Tot slot, gekoppeld aan mijn enige hobby de brandweer, ga ik jaarlijks naar het buitenland voor de Stichting Brandweer Zonder Grenzen. Deze stichting heeft een 6-tal projecten lopen over heel de wereld. We schenken materialen en verzorgen instructie ter plaatse in het gebruik ervan. Deze stichting is uiteraard afhankelijk van donaties en ik wil graag van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen te vragen afgeschreven materialen, maakt niet uit wat het is, nog niet af te voeren maar mij even te bellen. Wellicht kunnen we er anderen blij mee maken.

 

Ik heb het druk genoeg, ben lekker bezig met dat wat ik leuk vind, Brandweer! Ik heb drie kinderen van 21, 23 en 25, een zoon en twee dochters en ik woon met mijn schildpadden in Groesbeek. Schroom niet om contact met me op te nemen en vragen te stellen als je dat wilt. Tot ziens in de regio………..

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380