Laatste Nieuws

Bijscholing THV voor docenten/instructeurs BOGO

01 december 2016

Begin dit jaar is bij de BOGO de eerste aanzet gegeven voor een bijscholing THV voor alle docenten en instructeurs welke op de leergang Manschap A worden ingezet. In deze bijscholing wordt o.a. ingegaan op de manier van beoordelen (zwaartepuntenmatrix) en op de vraag, ‘waarom zakken cursisten eigenlijk?’.

Tijdens de bijscholing zijn de docenten en instructeurs vooral praktisch bezig om zodoende alle neuzen dezelfde kant op te krijgen, dit is belangrijk om iedereen vanuit dezelfde basis te laten werken.

Echter, welke basis is dat dan? Uitgangspunt hiervoor zijn de vier technieken die door de BOGO gehanteerd worden, te weten; Dashboard-lift, Dashboard-roll, B-post rip off en de Oestermethode. Deze bestaande technieken zijn als het goed is bij alle docenten en instructeurs reeds bekend. Na een aantal bijscholingen blijkt dat de meerwaarde van de THV-bijscholing vooral zit in het delen van informatie met elkaar. Tips en tricks worden veelvuldig met elkaar gedeeld met als uitgangspunt de vier basistechnieken. Door de verschillende achtergronden van de diverse docenten en instructeurs leren ze dus van elkaar! Sommige deelnemers zijn reeds kerninstructeur in hun eigen district, maar sommige deelnemers beginnen nog maar net met het geven van THV in de leergang Manschap A. Hierdoor ontstaat er een goede cohesie tussen de deelnemers.

Aan het einde van iedere bijscholing had iedereen het zijne gehaald, maar ook gebracht en gingen de deelnemers tevreden naar huis.

Rob Lammers
Docent

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380