Laatste Nieuws

Even voorstellen: Cees Schaap

01 maart 2017

Mijn naam is Cees Schaap, 52 jaren alweer en sinds 1 februari werkzaam op de afdeling Opleidingsontwikkeling  bij de BOGO. Ik ben geboren op Terschelling en heb daar mijn hele jeugd doorgebracht. Op Terschelling ben ik via vakantiewerk in de bakkerij terecht gekomen, daarom wilde ik na de mavo naar de bakkersopleiding. Uiteindelijk heb ik vanaf mijn 14e  tot aan mijn 45ste in de bakkerij business gewerkt, onder meer als chef bakker in een supermarkt, bakker in Zwitserland, leidinggevende bij de bakkerij van V&D en accountmanager.

In de tussentijd ben ik in 1996 brandweervrijwilliger geworden in mijn toenmalige woonplaats Duivendrecht. Voor mijn toenmalige werk bij V&D werd ik overgeplaatst naar Zwolle en ben daarom in Kampen gaan wonen. Bij de brandweer heb ik mij vervolgens verder ontwikkeld tot bevelvoerder en ploegchef. In 2009 heb ik de bakkerij verlaten om te gaan werken als beheerder van het nieuwe oefencentrum in Voorthuizen (Barneveld). Destijds was dat eigendom van Safety Center Holland wat later is opgegaan in Falck. Bij Falck heb ik na een jaar de beheerdersfunctie ingewisseld voor een functie in de sales en daardoor ben ik bij vele collega’s in brandweerland in gesprek geweest om brandweertrainingen te verkopen. Bij de regionalisatie werd mijn functie opgeheven en kreeg ik een baan aangeboden bij Falck op de Maasvlakte. Die baan heb ik geweigerd omwille van de reisafstanden. Vanaf dat moment ben ik verder gegaan als ZZP’er waarbij ik meerdere leergangen Bevelvoerder voor de BOGO heb mogen verzorgen, les heb gegeven voor adviesbureau Kusters op het gebied van Incident Management maar ook BHV-lessen heb gegeven. Vanaf 2015 ben ik ook parttime bij het IFV werkzaam geweest waar ik heb mogen meebouwen aan de ELO voor de manschappen (af en toe zie je mij nog in een ELO film voorbijkomen) en daarnaast heb ik de manschappenopleiding voor de 50ste voltijds Officieren opleiding mogen verzorgen.

Bij de BOGO ga ik mij de komende tijd bezighouden met Virtual Reality en met de ELO leergang Manschap A. Ik heb er heel veel zin in om dit te gaan doen.

Tot snel!
Cees Schaap

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380