Laatste Nieuws

Even voorstellen: Robert Meijer

01 maart 2017

Mijn naam is Robert Meijer, ik ben 48 lentes jong en geboren in Groningen. Ondertussen woon ik al weer heel wat jaren in Doesburg. Ik ben per 1 januari begonnen als medewerker opleidingscoördinatie, ik ondersteun de 7 opleidingscoördinatoren van de BOGO. Je zult me dan ook veel tegen komen bij examens of tijdens opleidingen op de oefencentra.

Ik ben dit jaar 8 jaar getrouwd met Marja, haar twee zoons van 22 en 19 jaar wonen bij ons. Wij trekken er samen graag op uit met onze caravan. Binnenkort hoop ik ook mijn andere hobby duiken weer op te kunnen pakken, daar was helaas niet veel tijd voor de laatste jaren. Ik ben op wat latere leeftijd bij het brandweerkorps van Doesburg gekomen, ondertussen al weer 12,5 jaar. Naast vrijwilliger bij de brandweer in Doesburg ben ik al zo’n 9 jaar vrijwilliger in Doetinchem. Daar draai ik in de gezellige ploeg-H mee met de kazernering. Doordeweeks ‘s avonds van 18.00 uur tot 07.00 uur of in het weekend een 24 uurs dienst en dat één keer per 9 dagen.

Nadat ik de leergangen Manschap A, Chauffeur/pompbediende, WVD, Preventie controlefunctionaris had gevolgd, kwam ik erachter dat ik het erg leuk vind om mijn kennis en ervaring met collega’s te delen. Dat was voor mij de reden om de cursus Oefenleider te gaan volgen. Ik merkte dat ik dit zo leuk vond dat ik daarna graag de opleiding voor instructeur wilde gaan doen, helaas was daar destijds geen budget voor. In 2014 kreeg ik alsnog de kans vanuit Doetinchem, ik heb hem toen met beide handen aangegrepen.

Na het behalen van mijn instructeursdiploma ben ik in de avonduren met regelmaat instructies gaan geven als freelance instructeur voor de BOGO en de VNOG. Ik heb de laatste 10 jaar als ZZP-er gewerkt in de ICT-branche. Daar verzorgde ik voor diverse klanten het systeem en was ik applicatiebeheerder. Tevens ontwikkelde ik software voor diverse klanten. Het brandweerbloed kruipt echter waar het niet gaan kan, dus toen de vacature medewerker opleidingscoördinatie bij de BOGO beschikbaar kwam, was dat voor mij reden genoeg om te solliciteren. Het was voor mij een "nu of nooit" stap. Als ik nog een carrière-switch wilde maken, moest ik het nu doen….

Robert Meijer

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380