Laatste Nieuws

Leergangen Brandweerchauffeur / Voertuigbediener BES-eilanden

01 maart 2017

Het functiehuis Caribisch Nederland kent de functie Brandweerchauffeur / Voertuigbediener. In november 2016 hebben twee docenten van de BOGO deze leergangen op Bonaire verzorgd en hebben zij de lokale instructeurs van Brandweerkorps Caribisch Nederland hierin ondersteund en begeleid.

De BOGO heeft in samenwerking met het IFV een gecombineerde leergang ontwikkeld voor de BES-eilanden, waarbij de module Brandweerchauffeur en Voertuigbediener in een keer aangeboden wordt. Alle cursisten zijn gestart met de theorie voor brandweerchauffeur en voertuigbediener gevolgd door het online examen. Tijdens de praktijklessen is de groep opgedeeld in 2 groepen, één groep kreeg les in pompen en de andere groep kreeg les in voertuigbeheersing van alle repressieve voertuigen en ging rijden in het verzorgingsgebied. Door gebruik te maken van 2 groepen kon er volledige aandacht gegeven worden aan alle cursisten. Het programma was strak gepland van maandag tot en met zaterdag, maar door de geweldige inzet van de lokale instructeurs en de cursisten die zeer leergierig waren, hebben alle cursisten het diploma binnen 4 weken gehaald. Een topprestatie! 

Wij hebben bewondering voor hun inzet om zo snel mogelijk te voldoen aan de wetgeving. Inmiddels verzorgen de instructeurs op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba nu zelfstandig de leergang Brandweerchauffeur/Voertuigbediener en daar zijn we best trots op! 

De BOGO wil Julius Melaan, hoofd opleidingen bij BKCN, en zijn mannen bedanken voor het begeleiden op Bonaire en we wensen ze veel succes met de brandweeropleidingen aldaar.

Theo van den Poll
Mark Visscher

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380