Laatste Nieuws

BOGO Instructeurdag 2017: 'een knallend succes!'

02 juni 2017

Donderdag 20 april was weer de jaarlijkse en traditionele BOGO-instructeurdag!

Na twee jaar in Hattem, toog 140 man sterk naar het frisse, maar zeer zonnige Biddinghuizen. Burgemeester Van Eert, voorzitter van het Algemeen Bestuur BOGO en Herry Ester, directeur BOGO, heetten iedereen van harte welkom. Daarna werden de gasten onder leiding van ‘verplaatsingsdeskundigen’ naar drie workshops geleid. Twee workshops stonden dit jaar in het teken van Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS). Hier werd met name gekeken naar wat de verschillen/vereenvoudigingen zijn ten opzichte van Ongevalsbestrijding Gevaarlijke Stoffen (OGS) en hoe de Veiligheidsregio Flevoland IBGS heeft georganiseerd. Bij de derde workshop was er een gastspreker. Een bijeenkomst met als inhoud het motiveren van mensen naar gewenste verandering. Er werd gesproken over en geoefend met verschillende gesprekstechnieken die motiverend werken. Bij het oefenen met de reparatiereflex, de neiging om in een gesprek of training te snel met oplossingen, oordelen en ongevraagd advies te komen, konden de aanwezigen ondervinden hoe dit juist NIET motiverend werkt. Verder kwamen o.a. het ontlokken van verandertaal en reflecteren bij het omgaan met weerstand, als gesprekstechnieken aan bod.

Schietarrangement
Na een voortreffelijk lunchbuffet, maakte de groep zich op voor een heus schietarrangement. Er werd in groepen van 10 over drie banen gerouleerd:
• Luchtdrukschieten op zogenaamde klapdoelen
• Schieten met kaliber “punt 22” op de schietbaan
• Kleiduifschieten 

Het kluifduifschieten bleek erg lastig. Het schieten op bewegende en/of door de lucht vliegende doelen vergt een vaardigheid die veel training en inzicht behoeft. Bovendien is er maar kortstondig tijd om een treffer te realiseren.

Summer grill
Het schietarrangement was jammer genoeg ten einde. De dag werd afgesloten met een borrel en een “Summer Grill” oftewel een barbecue. Aan het einde van de middag koelde het weer af en schaarde iedereen zich binnen rond de warme open haard.

Mede door de gunstig gestemde weergoden, enthousiaste deelnemers en een prima organisatie, kan worden teruggekeken op weer een zeer geslaagde BOGO instructeurdag. “Aan het einde van de dag heb ik louter enthousiaste mensen een hand mogen schudden”, vertelde Herry Ester.

Klik op onderstaande link om de foto’s te bekijken.
https://www.myalbum.com/album/6YbQPsJ3Ecpq

Tot volgend jaar!

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380