Laatste Nieuws

Wie ben ik en wat doe ik...

13 september 2017

Mijn naam is Marcel van Wijk, 45 jaar, afkomstig uit Den Bosch, getrouwd en 1 dochter van 12 jaar. Ik ben per 1 mei aangesteld als projectleider Blended Learning voor het Vakbekwaamheidscluster district OOST-6. Een flinke en uitdagende klus! Het doel is binnen het district OOST-6 te komen tot een uniforme werkwijze en cultuur rondom het thema blended learning. (Een mix van leervormen –waaronder digitaal leren- zodat leren leuker, flexibeler en nog meer gericht op de individuele behoeften van de deelnemers is).

Ik zal actief alle lopende initiatieven binnen het cluster met elkaar proberen te verbinden en samen met de verschillende regio's processen beschrijven en implementeren om op een gestructureerde manier van vraag naar aanbod en implementatie te komen. Het doel is een OOST-6 vorm van blended learning te realiseren. Daarbij speelt de ELO als instrument een belangrijke rol, maar net zo belangrijk zijn de mensen die betrokken zijn bij vakbekwaam worden en blijven.

In mijn vrije tijd doe ik o.a. aan obstacle running (banjeren door de modder en samen obstakels overwinnen), trailrunning en bootcamp. Ik loop regelmatig zgn. Strong Viking Runs om mijn eigen grenzen te leren kennen en die – waar mogelijk- te verleggen.

Wat is mijn achtergrond?
Ik ben een onderwijskundige van huis uit. Na een lange tijd bij een opleidingsadviesbureau te hebben gewerkt en een aantal jaren als hoofd opleidingen bij de ICT-dienst van de Nationale politie, ben ik sinds 2009 voor mezelf aan het werk. Mijn bedrijf bestaat inmiddels uit 5 collega’s die allerlei projecten en opdrachten uitvoeren op het gebied van leren en ontwikkelen (consultancy, e-learning, gaming, apps et cetera). Dat doen we vooral voor de veiligheidssector (brandweer, politie, GHOR, GGD), farma, flex, onderwijs en zorg.

In 2009 heb ik de brandweer van binnenuit goed leren kennen doordat ik in de regio Brabant Noord als teamleider vakbekwaamheid a.i. aan de slag ben gegaan. Naast deze opdracht voor district OOST-6, ben ik nu ook actief voor het Veiligheidsbureau Kennemerland in Haarlem. Daar ben ik ook betrokken bij de implementatie van de ELO en tevens het implementeren van ‘blended learning’.

Met wie werk ik samen?
Ik werk nauw samen met Eric van Genderen, teamleider opleidingsontwikkeling bij de BOGO en met Jan-Piet Zijp, Teammanager Operationele Informatievoorziening bij Brandweer Gelderland-Midden. Deze opdracht heeft betrekking op 6 regio’s (+ BOGO) in dit district, dus ik werk ook nauw samen met de teamleiders OOST-6, de gebruikersgroep ELO in het cluster en andere vakbekwaamheidscollega's in de regio's. Mijn standplaats is Arnhem, maar ik ben ook regelmatig in Hattem.

Wat is mijn doel?
Mijn doel is om blended learning zo snel mogelijk meer gezicht te geven zodat iedereen kan zien wat het betekent en wat het kan opleveren.

Contact?
Samenwerken is de sleutel tot succes en we willen graag de dingen in één keer goed doen. Schroom daarom niet om mij te mailen (marcel.van.wijk@bogo.nl) of te bellen (0654327250) als je vragen of opmerkingen hebt. Zo kunnen we van elkaar leren en voorkomen dat we in de fout gaan. Ik ben meestal op dinsdag en/of donderdag in de regio, maar als je me dringend nodig hebt… schroom niet om te bellen of te mailen.

Met veel groeten,
Marcel van Wijk

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380