Laatste Nieuws

Instructeurdag 2014

11 juni 2014

Op donderdag 10 april 2014 was het weer tijd voor de jaarlijkse BOGO instructeurdag. Dit jaar op locatie in de prachtige omgeving van het in het Vechtdal gelegen Dalfsen. 

Herry Ester benadrukte het al in zijn openingswoord: nog nooit eerder ontvingen we zoveel aanmeldingen. Meer dan 100 mensen schreven zich dit jaar in, wat de enorme betrokkenheid van mensen toont bij zowel het ochtend- als middagprogramma. Dat belooft wat voor volgend jaar! Het ochtendprogramma bestond dit jaar uit 3 workshops waaraan in 3 rondes deel kon worden genomen. Buiten werd, onder leiding van opleidingscoördinatoren Theo van den Poll en Gerrit Wenneker, repressief ventileren uitgebreid met elkaar besproken. Dit gebeurde o.a. aan de hand van demonstraties met rookhuisjes.

Binnen werd in de workshop ‘meet&greet OO’ duidelijk dat men veel weet over de brandweer maar een stuk minder over de afdeling Opleidingsontwikkeling van de BOGO. Aan de hand van een ludieke quiz, naar voorbeeld van tv-quiz “de slimste mens”, werd langzamerhand meer duidelijk over de afdeling opleidingsontwikkeling: wie werken daar nou eigenlijk, wat doen ze en waarvoor kun je ze benaderen?

Over de inhoud van de workshop ‘begeleiding docenten’ kunt u elders in deze nieuwsbrief meer lezen. Om 12.30 uur was het tijd voor een lekkere lunch waar gezellig werd bijgepraat en energie kon worden opgedaan voor het enerverende en actieve middagprogramma wat nog op stapel stond. In de uitnodiging stond het al als tip: “neem uw rijbewijs mee”. Buiten stond een prachtige rij 2 CV’s oftewel ‘lelijke eendjes’ opgesteld. Opvallend was dat een aantal mensen toch opeens hun rijbewijs  leek te zijn vergeten….angst?! Het blijft echter de vraag of je nu toch beter zelf achter het stuur had kunnen zitten in plaats van dit in vertrouwen aan je collega over te moeten laten. De lachspieren werden in ieder geval bij menigeen goed getraind in dit onderdeel van het middagprogramma wat ons over kronkelende landweggetjes door de bossen en het rivierenlandschap van het mooie Vechtdal leidde. Een ander onderdeel van het middagprogramma bestond uit een tocht door deze mooie omgeving met kickbikes en lyrics. Als je geluk had mocht je eerst je uithoudingsvermogen  beproeven op de kickbike waarna het vervolgens ‘uitrusten’ was op de lyric, een hip vervoersmiddel wat zich het best laat omschrijven als een kruising tussen een elektrische step en een snowboard. In de loop van de middag bleek dat in sommige gevallen het toch gunstiger was als je was gestart op de lyric. In dit geval was je er in ieder geval zeker van dat deze volledig opgeladen was…....Tussentijds werden we allen voorzien van een hapje en drankje om de energievoorraad goed op peil te houden, een mooi moment om ervaringen uit te wisselen. Rond 17.00 uur druppelden alle groepen langzaam weer binnen bij de locatie Hof van Dalfsen waar na de prijsuitreiking iedereen zich te goed kon doen aan een heerlijk dinerbuffet. We kunnen met elkaar weer terug kijken op een mooie dag!

  • De Netelhorst 17 8051 KE Hattem Tel: (038) 4250380